уторак, 12. септембар 2023.

Никодијевић: Ми смо кошаркашка нација, очекујем још много победа

Бити други у свету је сјајан резултат јер Србија је мала земља која има шест-седам милиона становника, а успева да се такмичи са много већим и многољуднијим земљама. Успевамо да их побеђујемо у континуитету, годинама уназад. Ово је још један сјајан успех наших кошаркаша. Недостајало је мало среће у финалу и мало судијске правде па да освојимо злато, иза нас су остале Америка, Канада, Аргентина. То су земље које су многоструко веће и богатије од наше земље. Успевамо да их побеђујемо, што служи на понос свима нама, изјавио је председник Скупштине града Никола Никодијевић за ТВ Танјуг.

Он је истакао да то много значи људима који су вечерас дошли на плато испред Старог двора, а овде је највише деце и младих људи. 

– Они треба да буду идоли младим генерацијама и верујем да међу децом која су вечерас са нама сигурно има и неких будућих шампиона које ћемо за неку годину исто чекати овде на балкону – рекао је Никодијевић.

Он је додао да смо навикли на успехе наших кошаркаша јер се сматрамо кошаркашком нацијом. 

– Верујем у српску кошарку и верујем да ће имати још много успеха – рекао је председник градског парламента.

Изразио је задовољство што ће се вечерас на балкону наћи и Новак Ђоковић који је, како је рекао, не само најбољи светски тенисер него најбољи спортиста света свих времена, те да ни ми сами нисмо свесни какву величину и какво богатство имамо. 

– Ови резултати су замајац за то да држава настави да помаже спортисте и улаже у спорт. Ми као Град Београд помажемо аматерски и омладински спорт, управо да би сва деца имала прилику да тренирају, јер спорт не сме да буде привилегија богатих већ доступан сваком. Влада Србије и председник Републике Србије улажу много у спорт и наставићемо сви заједно да снажно подржавамо српски спорт – закључио је Никодијевић.